Vad är OTO? One Time Offer i försäljning och hur man skriver det

I 5 år har jag automatiserat försäljningstrattar och ökat vinsterna i olika affärsnischer: B2B, B2C, grossist, detaljhandel, franchiser, utbildningsinformationsföretag, MLM, webbutiker. Och i var och en av dem var den främsta uppenbarelsen och den snabbaste källan till nya pengar OTO – One Time Offer. I den här artikeln kommer jag att dela min erfarenhet av att implementera detta unika verktyg för att öka vinsten.

Vad är OTO? One Time Offer

Ofta, efter att ha genomfört den önskade åtgärden på webbplatsen, kommer klienten till tacksidan, där han vanligtvis ser ”tack för prenumerationen / köpet / applikationen.”

Det är här One Time Offer ska placeras, vilket på engelska betyder ”engångserbjudande”.

Kärnan i OTO är att rabatten på en produkt eller tjänst är utmärkt, det är omöjligt att motstå och tiden är begränsad. Jag gillar inte den hackiga frasen ”erbjudandet gäller bara här och nu”, men det är helt rätt att göra.

One Time Offer deltar i skapandet av bilförsäljningstratten, där det spelar en annan roll.

OTO – (tripwire). En person går till en webbplats där han erbjuds en videohandledning, en checklista, ett prov för en prenumeration. Han matar in data och klickar på ”få”. En sida laddas med ett erbjudande om att köpa något av värde med en otrolig rabatt som slutar när timern går ut.


OTO – (upsell). Kunden gör ett köp och efter betalning, medan han är kvar på webbplatsen, får han omedelbart ett erbjudande om att köpa något annat till ett specialpris.

Hur funkar det?

Föreställ dig en besökare som har registrerat sig på en webbplats, gjort en ansökan eller betalat en avgift.

Som tacksamhet ger säljaren honom möjlighet att dra nytta av ett specialerbjudande, som gäller i 1-2 timmar, högst en dag.

Tricket är att om en person redan har visat intresse för ditt företag, köpt eller prenumererat på något, så är han troligen redo att ta emot mer. Så varför inte ge honom den möjligheten?

Till exempel har en besökare precis registrerat sig för ett kosmetikbutiks nyhetsbrev, du tackar honom och erbjuder omedelbart att köpa en produkt till ett mycket förmånligt pris, som endast gäller under en begränsad tid.

Anmälde han sig för tandbehandling? Kanske kommer han att vara intresserad av ett komplett utbud av tjänster eller ett extra förfarande till ett specialpris. Eller en kund som letar efter en lägenhet. Kanske, efter att han lämnat kontakterna för ett samtal tillbaka, borde han få ett lukrativt begränsat erbjudande för nyrenoverade lägenheter.

Мы поможем тебе!

Связаться в один клик